Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    TPF Noob!
    Join Date
    May 2010
    Posts
    2
    My Gallery
    (0)
    My Photos Are OK to Edit
    Liked
    0 times

    Problems with SX-70 Land Polaroid Camera Model 2

    So I recently bought a sx-70 off ebay! I was so excited, get it through the post, put my first pack of film in and bam! Put the film in and the dark slide pops out, go to take a photo, the viewer goes black and nothing is spat out... The viewer remains blank for a while and sometimes, 'sometimes' it spits out an image. Rarely... Now I've tried three packs of film, the first photo somtimes comes out and develops but thats about it... One of my film packs was a 600 film (with filter), which I used in my 600 camera perfectly.. I just put a new pack in the camera and the first photo came out about 10 seconds after the viewer blacking out.. but thats about it

    Im really cheesed off, I'd love some help. thank you.



  2. #2
    TPF Junkie!
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    L.A.
    Posts
    2,259
    My Gallery
    (0)
    Liked
    194 times
    If the film packs are OK, that is, they are putting out 6 volts (measured
    across the 2 round shiny spots on the bottom of the film pack), your SX70
    needs repair. If it was advertised as being in working condition, return it.

  3. #3
    TPF Noob!
    Join Date
    May 2010
    Posts
    2
    My Gallery
    (0)
    My Photos Are OK to Edit
    Liked
    0 times
    Ah ********, it needs repair.. really?! >< I bought it of some highly rated collector from Ebay in america, and yes was advertised as working condition. I hope this isn't the real issue, I'm so annoyed.

  4. #4
    TPF Junkie!
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    L.A.
    Posts
    2,259
    My Gallery
    (0)
    Liked
    194 times
    There isn't much complexity to using an SX70. You insert the film, point it
    and press the button. If it doesn't work the fault is either the film
    cartridge or the camera.

    I'm assuming you've unfolded the camera properly, inserted the film correctly
    and you're shooting in an area with sufficient light such as outdoors in
    daylight or in a brightly lit room.

  5. #5
    have kiwi, will travel...
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    3,755
    My Gallery
    (3)
    My Photos Are NOT OK to Edit
    Liked
    3 times
    Quote Originally Posted by frazzzer View Post
    So I recently bought a sx-70 off ebay! I was so excited, get it through the post, put my first pack of film in and bam! Put the film in and the dark slide pops out, go to take a photo, the viewer goes black and nothing is spat out... The viewer remains blank for a while and sometimes, 'sometimes' it spits out an image. Rarely... Now I've tried three packs of film, the first photo somtimes comes out and develops but thats about it... One of my film packs was a 600 film (with filter), which I used in my 600 camera perfectly.. I just put a new pack in the camera and the first photo came out about 10 seconds after the viewer blacking out.. but thats about it

    Im really cheesed off, I'd love some help. thank you.
    hi just to confirm are you using sx-70 film or 600 film, as sx-70 film goes to sx-70 cameras and 600 film goes to 600 film type cameras. Read more here.

    Polaroid SX-70 - Wikipedia, the free encyclopedia

  6. #6
    TPF Junkie!
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    L.A.
    Posts
    2,259
    My Gallery
    (0)
    Liked
    194 times
    600 film can be used with SX-70 cameras.

  7. #7
    I spend too much of my life on TPF!
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    east brunswick NJ
    Posts
    608
    My Gallery
    (0)
    My Photos Are NOT OK to Edit
    Liked
    2 times
    wait.. you do realize that some other company started make film that fits the sx-70 and all other polo cams. no need for modifications
    http://flickr.com/photos/rom4n301/


    photographers dont get old.. they just get oughta focus

 

 

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. my Polaroid SX-70 Land Camera
    By itsdebraanne in forum Film Discussion and Q & A
    Replies: 1
    Last Post: 09-29-2010, 09:16 AM
  2. Film for Polaroid 360 Land Camera?
    By mo_tography in forum Film Discussion and Q & A
    Replies: 3
    Last Post: 09-08-2009, 06:46 PM
  3. Wanted: Polaroid Land Camera
    By MelodySoul in forum Buy and Sell
    Replies: 3
    Last Post: 11-19-2008, 09:10 AM
  4. Polaroid Land Camera Model J66
    By linderbean in forum Collector's Corner
    Replies: 3
    Last Post: 06-17-2008, 07:44 AM
  5. Any way to actually use a Polaroid Land Camera Model 80
    By jonahr in forum Collector's Corner
    Replies: 2
    Last Post: 06-01-2008, 10:09 AM

Search tags for this page

polaroid camera problems
,
polaroid land camera dark pictures problems
,
polaroid land camera sx-70 troubleshoot
,
polaroid sx 70 model 2
,
polaroid sx-70 camera repair
,
polaroid sx-70 land camera repair
,
polaroid sx-70 problems
,

polaroid sx-70 troubleshooting

,
sx 70 model 2
,
why doesn't 600 film work on my sx-70?
Click on a term to search for related topics.

Tags for this Thread