Cable Release For 10D

Discussion in 'Photography Equipment & Products' started by MDowdey, Dec 29, 2004.

  1. MDowdey

    MDowdey Guest

    anyone have any good ideas on a cable release for the ole 10D? i saw one that was around 50 bucks. i thought that was kinda high...



    md
     
  2. ferny

    ferny TPF Noob!

    Joined:
    Aug 31, 2004
    Messages:
    8,115
    Likes Received:
    64
    Do they use the same one as the film cameras? Sorry, I've never even held a Canon let alone know what remote shutter they take. You may be able to find instructions to make your own with a bit of searching. I made one for my dynax and posted it here when I joined.
     
  3. aggiezach

    aggiezach Yup...

    Joined:
    Feb 23, 2004
    Messages:
    2,132
    Likes Received:
    24
    Location:
    TX
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    I was going to suggest the same thing, I also made one for my Maxxum (aka Dynax). It wasn't that hard... Making the plug for the camera was the hardest part!


    Zach :D
     
  4. MDowdey

    MDowdey Guest

    there is no threaded hole in the shutter button to screw anything into, and i dont even want to begin to try and make something on my own. i guess i could look into how difficult it would be..

    md
     
  5. markc

    markc TPF Noob!

    Joined:
    Mar 8, 2004
    Messages:
    4,237
    Likes Received:
    6
    Location:
    Rochester, NY Velocity: Unknown
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    I know you can control the shutter and all the settings via a laptop connected by a USB cable. The remote might be so expensive because it needs a chip and software to do what it does.
     
  6. Big Mike

    Big Mike I am Big, I am Mike Staff Member Supporting Member

    Joined:
    Dec 16, 2003
    Messages:
    33,822
    Likes Received:
    1,811
    Location:
    Edmonton
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    I can't seem to find a remote cable for my old Canon EOS 650 for less than $70 CDN. I don't know why it's so freakin expensive.
     
  7. MDowdey

    MDowdey Guest

    thats terrible. we should sue someone...i was taking nice 3 second exposures last night and everytime i went to press the button, i got a little bit of shake...

    wait a tick, what if i use the timer?


    d
     
  8. Big Mike

    Big Mike I am Big, I am Mike Staff Member Supporting Member

    Joined:
    Dec 16, 2003
    Messages:
    33,822
    Likes Received:
    1,811
    Location:
    Edmonton
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    I always use the timer when on the tripod...but it just sucks so much....especially when I forget that I left it on timer mode and I'm trying to take candids at a later date.
     
  9. Chase

    Chase I am now benign! Staff Member Supporting Member

    Joined:
    Mar 9, 2003
    Messages:
    7,810
    Likes Received:
    51
    Location:
    Deep in the heart of Texas!
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    I got the wireless remote for my D70 for $13....err wait, I'm just causing trouble...nevermind! ;)
     
  10. MDowdey

    MDowdey Guest


    murder

    death

    kill.



    md
     
  11. Canon Fan

    Canon Fan TPF Noob!

    Joined:
    May 28, 2004
    Messages:
    1,125
    Likes Received:
    7
    Location:
    Purgatory, Wisconsin
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
  12. Canon Fan

    Canon Fan TPF Noob!

    Joined:
    May 28, 2004
    Messages:
    1,125
    Likes Received:
    7
    Location:
    Purgatory, Wisconsin
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    Problem is Canon went and overengineered the remote socket so badly on here that you would need a CNC lathe and a staff of guys in white coats just to make a rough replica! There are three pins for the connector that are each barely thicker than human hair. I don't know why it has to be so damn intricate :evil:

    Heh, but yet they give us the simple standard studio flash sync socket that even my AE-1 has on it :wink:

    I suppose that'll be the next thing to go :?
     

Share This Page