canon 5d banding problem

Discussion in 'Digital Discussion & Q&A' started by edu99, Mar 13, 2010.

  1. edu99

    edu99 TPF Noob!

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have just noticed my 5D (mark 1) doing this recently .. consistently, when taking photos an odd horizontal banding appears in the top quarter of the image. eg -

    [​IMG]

    and closeup:

    [​IMG]

    I tried searching the web but haven't found any answers. Has anyone else come across this? Is my sensor fubared? :(
     
  2. edu99

    edu99 TPF Noob!

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    ok looks like it was interference from a wireless flash trigger. that wasn't so bad after all
     
  3. Hamtastic

    Hamtastic TPF Noob!

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Location:
    USA
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    Whoa! What trigger?
     
  4. KmH

    KmH Helping photographers learn to fish Supporting Member

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    38,223
    Likes Received:
    5,003
    Location:
    Iowa
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    That is not banding. It does look like RFI (Radio Frequency Interference) though.
     

Share This Page

Search tags for this page
5d sensor problem
,
5d banding
,
banding canon 5d
,

canon 5d banding

,
canon 5d banding problem
,
canon banding
,
canon banding problem
,
canon colour banding
,
canon picture taking pictures problems
,
horizontal banding canon 5d