digital exposure

Discussion in 'Beyond the Basics' started by brooke, Aug 19, 2004.

  1. brooke

    brooke TPF Noob!

    Joined:
    Jul 25, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Location:
    corolla, nc
    i use the fuji finepix s2, i find that the correct exposure is always 1/2 to 1 stop underexposed compared to my light meter...
    so i have to overexpose everything but approx. 1 stop. i can't figure out how to fix it! help!
     
  2. mentos_007

    mentos_007 The Freshmaker!

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Messages:
    9,325
    Likes Received:
    102
    Location:
    Poland, Sz-n
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    I have almost the same problems with my fuji s5000 and don't know what to do with that... In most cases I use fully manual mode or bracketing
     
  3. brooke

    brooke TPF Noob!

    Joined:
    Jul 25, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Location:
    corolla, nc
    thank you so much for your reply!! i have been bracketing, but i shoot weddings quite a bit... it is hard to bracket moments! let me know if you figure anything else out, please.
    thanks again! im new to this forum and am really looking forward to everything yall have to offer!
     
  4. mrsid99

    mrsid99 TPF Supporters Supporting Member

    Joined:
    Mar 8, 2003
    Messages:
    2,964
    Likes Received:
    5
    Location:
    Florida
    Check your manual, it's quite common for cameras to have a way to offset the exposure by some increment.
     
  5. brooke

    brooke TPF Noob!

    Joined:
    Jul 25, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Location:
    corolla, nc
    thanks! ill let you know. :)
     

Share This Page