Focusing screen for T3i

Discussion in 'Canon Cameras' started by tecboy, May 9, 2012.

  1. tecboy

    tecboy No longer a newbie, moving up!

    Joined:
    Feb 17, 2012
    Messages:
    2,272
    Likes Received:
    244
    Location:
    San Jose, Cali, The Heart of Silicon Valley
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    I'm looking for a focusing screen costs less than $50. I can't find it for T3i. Please help.
     
  2. mjhoward

    mjhoward TPF Noob!

    Joined:
    Sep 22, 2010
    Messages:
    2,014
    Likes Received:
    413
    Location:
    Bowling Green, KY
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    Katzeye focusing screens are relatively inexpensive but are still ~$100. Photography isn't a cheap hobby.
     
  3. tecboy

    tecboy No longer a newbie, moving up!

    Joined:
    Feb 17, 2012
    Messages:
    2,272
    Likes Received:
    244
    Location:
    San Jose, Cali, The Heart of Silicon Valley
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
  4. Buckster

    Buckster Been spending a lot of time on here!

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    6,052
    Likes Received:
    2,172
    Location:
    Way up North in Michigan
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    My guess would be that few Rebel class owners want to change out focusing screens. That means they represent a smaller market. That means a smaller supply, which means a smaller manufactured number, which generally means a higher price because it still costs just as much to tool up to make 1000 as it takes to make 100,000, and those costs have to be recouped as well as make a profit to make the venture worthwhile.
     
  5. Dao

    Dao No longer a newbie, moving up!

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Messages:
    5,989
    Likes Received:
    354
    Location:
    St. Louis
    Maybe other models are the out of production models and they just want to clear them out?
     
  6. belial

    belial TPF Noob!

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    377
    Likes Received:
    33
    Its like buck said. Because of low demand the screens can only be had from custom companies. I looked for my t1i and all the companies that had them were built to order. Thats always going to cost more. But look around you should be able to swing one for $75
     

Share This Page

Search tags for this page
canon focus screen t3i
,

canon t3i focus screen

,

canon t3i focusing screen

,
canon t3i focusing screen replacement
,
change t3i focus screen
,
focus screen t3i
,
focusing screen for t3i
,

focusing screen t3i

,
t3i focus screen
,

t3i focusing screen