Portfolio Building

Discussion in 'Beyond the Basics' started by tachyon, Feb 15, 2005.

  1. tachyon

    tachyon TPF Noob!

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Location:
    Enmore/Newtown, NSW, Australia
    I am building my portfolio -- slowly running through all my photo at the moment. It's more than 10,000 files now. I just wanna get some ideas from you who already have one:

    - How do you cetegorise and sequence them
    - What formats do you use
    - How many is too many in it
     
  2. Rogue Monk

    Rogue Monk TPF Noob!

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    98
    Likes Received:
    2
    Location:
    Vancouver, Canada
    I was always told around 12 pieces and no more than 20.

    Also, I organise it with the second best piece first. Then, everything else. And finsh with your strongest piece. Start with a "Wow!" Finish with a "Bang!"

    As for what images to select, that depends on what you're going for. If its design and product shots you want variety (to show flexibility) and for art its style.

    At least, that's how I always did it.
     
  3. Rob

    Rob TPF Noob!

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Messages:
    6,217
    Likes Received:
    134
    Location:
    London
    Good advice above! 10,000 images is not a portfolio, it's a library.
     
  4. tachyon

    tachyon TPF Noob!

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Location:
    Enmore/Newtown, NSW, Australia
  5. mentos_007

    mentos_007 The Freshmaker!

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Messages:
    9,325
    Likes Received:
    102
    Location:
    Poland, Sz-n
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    hmm I have two portfolios: one is virtual, second - collection of prints.
    As far as virtual goes you can find the demo version here:
    www.lnet.szn.pl/mentos/portfolio
    but I'm still working on it... rebuilding the script and so on... I'm also thinkig about giving some details about me on the site. I dunno if that's any help but I hope it may at least give you some idea :)
    Btw. I have the same categories on PC - using ACDsee
     

Share This Page