Problems with SX-70 Land Polaroid Camera Model 2

Discussion in 'Film Discussion and Q & A' started by frazzzer, May 12, 2010.

  1. frazzzer
    Offline

    frazzzer New Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Gallery:
    Ratings:
    +0 / 0
    So I recently bought a sx-70 off ebay! I was so excited, get it through the post, put my first pack of film in and bam! Put the film in and the dark slide pops out, go to take a photo, the viewer goes black and nothing is spat out... The viewer remains blank for a while and sometimes, 'sometimes' it spits out an image. Rarely... Now I've tried three packs of film, the first photo somtimes comes out and develops but thats about it... One of my film packs was a 600 film (with filter), which I used in my 600 camera perfectly.. I just put a new pack in the camera and the first photo came out about 10 seconds after the viewer blacking out.. but thats about it

    Im really cheesed off, I'd love some help. thank you.
  2. compur
    Offline

    compur Well-Known Member

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    2,385
    Likes Received:
    281
    Trophy Points:
    83
    Location:
    L.A.
    Gallery:
    Ratings:
    +284 / 0
    If the film packs are OK, that is, they are putting out 6 volts (measured
    across the 2 round shiny spots on the bottom of the film pack), your SX70
    needs repair. If it was advertised as being in working condition, return it.
  3. frazzzer
    Offline

    frazzzer New Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Gallery:
    Ratings:
    +0 / 0
    Ah ********, it needs repair.. really?! >< I bought it of some highly rated collector from Ebay in america, and yes was advertised as working condition. I hope this isn't the real issue, I'm so annoyed.
  4. compur
    Offline

    compur Well-Known Member

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    2,385
    Likes Received:
    281
    Trophy Points:
    83
    Location:
    L.A.
    Gallery:
    Ratings:
    +284 / 0
    There isn't much complexity to using an SX70. You insert the film, point it
    and press the button. If it doesn't work the fault is either the film
    cartridge or the camera.

    I'm assuming you've unfolded the camera properly, inserted the film correctly
    and you're shooting in an area with sufficient light such as outdoors in
    daylight or in a brightly lit room.
  5. gonzo
    Offline

    gonzo have kiwi, will travel...

    Joined:
    Sep 8, 2003
    Messages:
    3,755
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    0
    Gallery:
    Ratings:
    +24 / 0
    hi just to confirm are you using sx-70 film or 600 film, as sx-70 film goes to sx-70 cameras and 600 film goes to 600 film type cameras. Read more here.

    Polaroid SX-70 - Wikipedia, the free encyclopedia
  6. compur
    Offline

    compur Well-Known Member

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    2,385
    Likes Received:
    281
    Trophy Points:
    83
    Location:
    L.A.
    Gallery:
    Ratings:
    +284 / 0
    600 film can be used with SX-70 cameras.
  7. rom4n301
    Offline

    rom4n301 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    613
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    east brunswick NJ
    Gallery:
    Ratings:
    +3 / 0
    wait.. you do realize that some other company started make film that fits the sx-70 and all other polo cams. no need for modifications

Share This Page