Strobes

Discussion in 'Beyond the Basics' started by 1000DUser, Sep 1, 2010.

  1. 1000DUser

    1000DUser TPF Noob!

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Location:
    KL
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    are basic camera's like 550D / 1000D / 500D able to use strobes? heard it can make your camera body haywire, true/false?

    anyone experience using 550D / 50D / 1000D / 450D?
     
  2. Village Idiot

    Village Idiot No longer a newbie, moving up!

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Messages:
    7,274
    Likes Received:
    406
    Location:
    Shepherdsturd, WV / Almost, MD
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    Yes. Possibly, depending on the voltage.

    Older strobes could possibly fry your camera depending on the voltage of the strobe. Anything used remotely via a radio trigger will not.
     
  3. 1000DUser

    1000DUser TPF Noob!

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Location:
    KL
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    just to double comfirm via radio trigger means those stuff with a transmitter and a reciever right? :) the stuff that can fry your camera is the PC cables ? correect me if im wrong :)
     
  4. Village Idiot

    Village Idiot No longer a newbie, moving up!

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Messages:
    7,274
    Likes Received:
    406
    Location:
    Shepherdsturd, WV / Almost, MD
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    If the flash is high enough voltage to fry your camera, they you don't want it physically connected to the camera unless you have something between the flash and the camera that will lower the voltage to a safe amount.
     
  5. 1000DUser

    1000DUser TPF Noob!

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Location:
    KL
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    900W? :p
     
  6. Village Idiot

    Village Idiot No longer a newbie, moving up!

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Messages:
    7,274
    Likes Received:
    406
    Location:
    Shepherdsturd, WV / Almost, MD
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    I posted voltage, not wattage. That's two different things.
     

Share This Page

Search tags for this page

how to use strobes with a 550d