What Resolution Would You Use?

Discussion in 'Beyond the Basics' started by AirVenture, Mar 9, 2004.

  1. AirVenture

    AirVenture TPF Noob!

    Joined:
    Jan 10, 2004
    Messages:
    183
    Likes Received:
    0
    Location:
    SW Wisconsin
    Just curious what resolution, of the below, would you use? For the most part I only print out 4x6 however, ocassionally I like to print larger. What would you recommend shooting for this casual, self hobby type of application? I can't find a place that has MB equivilants, but this is as good as it gets. I currently shoot High Quality (HQ) 2288x1520. This takes a nice quality 1MB picture.

    3,200 x 2,400 SHQ, HQ (Optimum Enlargement Mode)
    2288 x 1712 TIFF SHQ, JPEG
    2288 x 1520 (3:2 MODE) TIFF, HQ, JPEG
    2048 x 1536 SQ1 High JPEG
    1600 x 1200 SQ1, Medium JPEG
    1280 x 960 SQ1, Normal JPEG
    1024 x 768 SQ2, High JPEG
    640 x 480 SQ2, Normal JPEG

    Thanks,
    -Brett :)
     
  2. doxx

    doxx TPF Noob!

    Joined:
    Aug 4, 2003
    Messages:
    499
    Likes Received:
    2
    Location:
    behind the viewfinder
    I always shoot *highest* quality for future use
     
  3. photogoddess

    photogoddess TPF Noob!

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Messages:
    6,253
    Likes Received:
    34
    Location:
    Lala Land
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    I am so glad I'm not the only one. My hubby gives me more grief about my HUGE photo files! :twisted:
     
  4. markc

    markc TPF Noob!

    Joined:
    Mar 8, 2004
    Messages:
    4,237
    Likes Received:
    6
    Location:
    Rochester, NY Velocity: Unknown
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    So do I, in RAW mode. I would pick TIFF over JPG, since JPG is lossy and you will lose data everytime you do a save.

    Is that top resolution interporlated? Some cameras do that, unfortunately. If so, you are better off using the largest actual capture size and leave any resizing to the software. At that resolution, I kinda doubt that it's interpolated. Cheaper cameras used to do that so that they could say that the camer was 640x480 when it really only captured at 320x240.
     

Share This Page