where did my reds go?

Discussion in 'Photography Equipment & Products' started by West_Berliner, Aug 1, 2006.

  1. West_Berliner

    West_Berliner TPF Noob!

    Joined:
    Jul 17, 2006
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Location:
    Canada
    hey everyone,
    ive been having a little trouble getting my reds to appear online the way i edited them.

    maybe pics will help :)

    this is how it ended up looking once i uploaded
    [​IMG]

    this is how it should look (somehow i managed to keep the original colors in the crop???....*shrugs*)
    [​IMG]

    its not hard to tell that the pickguard is more brown-looking in the full-sized photo compared to the crop.....

    another example. these are originally very red....they look more orange here.
    [​IMG]

    anyone have any ideas what's up with this?

    thanks!
    mike
     
  2. Boston®

    Boston® TPF Noob!

    Joined:
    Jul 18, 2006
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    What upload service are you using and are you resizing your pictures before you upload? I find that the auto-resizer many upload sites use changes many aspects of my photos and they don't retain the same quality as those which I resize before uploading.
     
  3. Mohain

    Mohain TPF Noob!

    Joined:
    Dec 29, 2005
    Messages:
    1,863
    Likes Received:
    11
    Location:
    London, England.
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    I see you're using CS2 for your editing. My guess is an issue with colour profiles. Are you using AdobeRGB profile for editing then saving as a JPEG with no profile attached? Does your image look like wrong (i.e. no red) when preview in a browser (before uploading to the web)?
     
  4. Big Mike

    Big Mike I am Big, I am Mike Staff Member Supporting Member

    Joined:
    Dec 16, 2003
    Messages:
    33,817
    Likes Received:
    1,811
    Location:
    Edmonton
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    That's what I would think.
     
  5. West_Berliner

    West_Berliner TPF Noob!

    Joined:
    Jul 17, 2006
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Location:
    Canada
    Boston, I resize before uploading, and upload using flickr uploader.

    Mohain,
    I just went ahead and tried that, and yeah, it seems to be the problem...
    thanks!
    now i need to go back and get the color profile attached to the photos,and all should be well :) thanks!

    *edit* It turns out I was using the ProPhoto RGB color space. I made myself a script to convert all my shots to sRGB, which seems to be working out fine and the photos are showing up the way I edited them. thanks again
     

Share This Page