Why it is impossible to work eight hours a day, five days a week

Discussion in 'Off Topic Chat' started by lostprophet, Dec 10, 2006.

  1. lostprophet

    lostprophet No longer a newbie, moving up!

    Joined:
    Feb 10, 2006
    Messages:
    11,770
    Likes Received:
    109
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    Why it is impossible to work eight hours a day, five days a week

    There are 365 days in a year. In a leap year 366. Let us be generous and begin with 366.

    Days in the year 366 days
    Eight hours of sleep each day equals a total of 122 days
    366-122 = 244 days

    Eight hours of rest/leisure time a day equals a total of 122 days
    244-122 = 122 days

    You don't work Saturday and Sunday,
    so subtract 104 days
    122-104 = 18 days

    You have an hour for lunch each working day which equals 10 days
    18-10 = 8 days

    Of these eight working days, you must surely have at least one week's holiday a year.

    Which leaves you with a single day to work on.

    Christmas day.

    And nobody works on Christmas day.
     
  2. Corry

    Corry Flirtacious and Bodacious Supporting Member

    Joined:
    Feb 5, 2004
    Messages:
    21,169
    Likes Received:
    109
    Location:
    North Central Illinois
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    I like that logic!
     
  3. morydd

    morydd TPF Noob!

    Joined:
    Apr 19, 2006
    Messages:
    499
    Likes Received:
    0
    Location:
    Chicago
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    What kind of marshmallow, fairy-puff, unicorn world do you live in? :lol:
     
  4. df3photo

    df3photo TPF Noob!

    Joined:
    Dec 31, 2004
    Messages:
    629
    Likes Received:
    3
    Location:
    Erie Pennsylvania
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    yea, tell that to the boss...
     
  5. Shakka Brah

    Shakka Brah TPF Noob!

    Joined:
    Nov 10, 2006
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Location:
    the keystone state
    I almost work 40 a week and it is cake. 8 hours for fun is long. I get out at five and am out doing things by 6 until I get bored at like 10 then am wasting time inside until like 12. I also only get .5 hours for lunch and no guaranteed vacation but a young man gotta eat
     
  6. Unimaxium

    Unimaxium TPF Noob!

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    2,689
    Likes Received:
    22
    Location:
    Northeastern University, originally from Philly
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    That math makes no sense to me. How does 8 hours of leisure time a day equal 122 days?
    8 hours = 1/3 of a day.
    5 days a week = 366-104 =262
    262/3 = 87.3 days, less than 3/4 of 122 :p
     
  7. GoM

    GoM TPF Noob!

    Joined:
    Jun 14, 2006
    Messages:
    1,537
    Likes Received:
    1
    Location:
    Toronto, ON
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    Uni - Destroying useless logic since time immemorial
     
  8. Unimaxium

    Unimaxium TPF Noob!

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    2,689
    Likes Received:
    22
    Location:
    Northeastern University, originally from Philly
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    ;-)
     
  9. astrostu

    astrostu Guest

    That's alright, I was going to point it out but Uni got there first. There are a couple of other math issues in there, like subtracting 2/7 of the days in the year for Sat/Sun, even though you already subtracted 2/3 of the time in those days in the previous steps ... ;)
     
  10. Puscas

    Puscas TPF Noob!

    Joined:
    Oct 7, 2006
    Messages:
    1,885
    Likes Received:
    3
    Location:
    Brooklyn NY
    you guys really know how to take the fun out of this....:lol:





    pascal
     
  11. ravikiran

    ravikiran TPF Noob!

    Joined:
    Sep 19, 2006
    Messages:
    476
    Likes Received:
    0
    Location:
    currenty in Hyderabad, India
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    Logical.....
     

Share This Page

Search tags for this page

8 hours a day 5 days a week impossible

,

8 hours a day five days a week

,

you dont work saturdays or sundays, so subtract

,

you sleep 8hrs a day which is 1/3 of a day, how does that equal 122 days?