Vivitar 285HV not firing

Discussion in 'Photography Equipment & Products' started by topstep, May 12, 2009.

  1. topstep

    topstep TPF Noob!

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I used this flash with an old Minolta srt100 and always used a little power cord going to the body of the camera. Then I sold it. Today I got this from th guy who bought my Flash unit. Anybody have any ideas what's going on?

    I put in some AAs and it test fired beautifully. So I put it in my gear back for Thursday's shoot. Just before the shoot I set up all of my equipment and tried testing my flashes with my wireless triggers. Everything worked great except for your 285. It will no fire from a hot-shoe. The test button works but nothing else will fire it. I tried it on several different triggers as well as on each of my dSLRs (a D200 and a D40).

    More info

    1. I'm attempting to fire the flash from a hot-shoe, the way it was designed. The little chord is for cameras that have a "cold" shoe. I did try to fire the strobe with my D200 and the sync-chord but that did not work either.

    2. I have several 285hvs, both vintage and the new models made in china. Haven't had the issue with any other items.

    Any ideas out there?
     

Share This Page

Search tags for this page

285hv not working

,
flash vitar 285
,

vivitar 285 hv will not flash

,
vivitar 285hv hotshoe broken and now its not firing
,

vivitar 285hv not firing

,
vivitar 285hv not firing on trigger
,
vivitar 285hv test fire works fine
,
vivitar flash fires intermittently definition
,

vivitar flash not firing

,
will the hot shoe on a d7100 fire an older vivitar 285 hv flash?