Need help connecting new monitor

Discussion in 'General Shop Talk' started by Evertking, Jul 17, 2019.

  1. Evertking

    Evertking How do I turn this thing on? Supporting Member

    Joined:
    Jun 25, 2016
    Messages:
    467
    Likes Received:
    376
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    I just replaced an OLD monitor but the computer is not old and was built not to long ago. I have a VGA cable hooked now but the monitor says "no signal" That's where I'm stuck now. I remember the guy telling me one time that if I did replace it, I would need a cable.
    Do I need to grab a HDMI??
    I'm not to computer savvy...

    Thanks


     
  2. dxqcanada

    dxqcanada Been spending a lot of time on here!

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    7,018
    Likes Received:
    1,258
    Location:
    Woodbridge, Ontario, Canada
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    What computer do you got ... and what operating system ... and what monitor ?
     
    • Like Like x 1
  3. Evertking

    Evertking How do I turn this thing on? Supporting Member

    Joined:
    Jun 25, 2016
    Messages:
    467
    Likes Received:
    376
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    I have a BenQ led monitor and the computer was built by a shop and has a ryzen processor. That's all I know and I see on the back of the desktop a dvi and a HDMI.
    Do that help at all?
     
  4. Evertking

    Evertking How do I turn this thing on? Supporting Member

    Joined:
    Jun 25, 2016
    Messages:
    467
    Likes Received:
    376
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    ??? IMG_20190717_175624-01.jpeg
     
  5. Evertking

    Evertking How do I turn this thing on? Supporting Member

    Joined:
    Jun 25, 2016
    Messages:
    467
    Likes Received:
    376
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    Hope that helps.
    There is a DVI port also
     
  6. weepete

    weepete TPF Supporters Supporting Member

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Messages:
    4,791
    Likes Received:
    1,610
    Location:
    Glasgow, Scotland
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    Try the HDMI from your graphics card.

    What resolution is your monitor?
     
    • Like Like x 1
  7. TreeofLifeStairs

    TreeofLifeStairs No longer a newbie, moving up!

    Joined:
    May 12, 2013
    Messages:
    1,018
    Likes Received:
    251
    Location:
    California
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    What port does your monitor have? I’d just match up whatever it has.
     
  8. dxqcanada

    dxqcanada Been spending a lot of time on here!

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    7,018
    Likes Received:
    1,258
    Location:
    Woodbridge, Ontario, Canada
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    Looks like you have an HDMI port on that video card ... I suggest you pick up one, as I assume your BenQ monitor has at least one of those ports also ... much better than VGA

    ... I assume you are running Windows 10 (or 7?)
     
    • Like Like x 1
  9. TreeofLifeStairs

    TreeofLifeStairs No longer a newbie, moving up!

    Joined:
    May 12, 2013
    Messages:
    1,018
    Likes Received:
    251
    Location:
    California
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    What port does your monitor have? I’d just match up whatever it has.
     
    • Like Like x 1
  10. dxqcanada

    dxqcanada Been spending a lot of time on here!

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    7,018
    Likes Received:
    1,258
    Location:
    Woodbridge, Ontario, Canada
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    I suspect the BenQ does not default to using the old VGA so you would have to go into the setup to change that ... but I would suggest just going with HDMI.
     
    • Like Like x 1
  11. Evertking

    Evertking How do I turn this thing on? Supporting Member

    Joined:
    Jun 25, 2016
    Messages:
    467
    Likes Received:
    376
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    Ok, I have a D-Sub connected to both the monitor and the computer and a HDMI and nothing.
    So I need to buy a HDMI?
    Thanks
     
  12. weepete

    weepete TPF Supporters Supporting Member

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Messages:
    4,791
    Likes Received:
    1,610
    Location:
    Glasgow, Scotland
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit


    Try the HDMI by itself in the port shown on the RHS
     
    • Like Like x 1

Share This Page