SB-700 issues

Discussion in 'Nikon Accessories' started by kt_wilk, Apr 16, 2019.

  1. kt_wilk

    kt_wilk TPF Noob!

    Joined:
    Apr 16, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    I was using my SB-700 as usual: in remote mode on TTL with my D610. Always works no problems. Halfway through taking pictures, the flash stopped firing. At first I thought the batteries ran out, replaced those, but still is not firing in this setting. Camera and speedlight are set up properly/have the correct settings on for it to work. It just will no longer fire the flash in this specific setting.

    Yes, the on camera flash was up. Camera was in correct commander mode with corresponding speedlight settings. The SB-700 still turns on and functions in other ways, for example will work in manual when settings are selected from the camera in remote mode. The speedlight also works appropriately when mounted on the hot shoe.

    I can just no longer get it to work specifically in remote on TTL. What am I doing wrong, what happened?? All suggestions welcome!


     
  2. Braineack

    Braineack Been spending a lot of time on here!

    Joined:
    Jun 17, 2013
    Messages:
    12,443
    Likes Received:
    5,004
    Location:
    NoVA
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    are you doing this outdoors? the direct-range for the optical pop-up commander to work is pretty low.
     
    • Like Like x 1
  3. kt_wilk

    kt_wilk TPF Noob!

    Joined:
    Apr 16, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    Indoors. Very close to the flash. It’s always normally worked this way.
     
  4. kt_wilk

    kt_wilk TPF Noob!

    Joined:
    Apr 16, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit


    I even tried putting them right next to each other and it still won’t make the flash fire.
     

Share This Page