All apart......... :)

Discussion in 'Photography Equipment & Products' started by Bea, Sep 21, 2008.

  1. Bea

    Bea TPF Noob!

    Joined:
    Dec 13, 2007
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Location:
    Canada
    I had a Canon A470 for 3 months, then dropped it.
    I got a "Lens error, restart camera" error msg and then it would turn off.

    I left in on my shelf until now. I decided to "fix" it myself. I already bought a replacement and think my son (4) would like to use it if I can fix it.

    So this is where I am with the project.......

    I have the whole camera apart, I managed to get the lens out and all the pcs around it out. I can see how it works and know what needs to happen. I got the lens back together and put all the pcs back inside, now when you power up the lens actually moves and then stop at a certain point, you can hear it trying to rotate and catch. However there is a tiny spring that I can`t find a home for. It was just lying in the bottom of the lens housing.

    Anyone one have any technical info or know where the spring goes.
    Any info would be much appreciated.
     
  2. jvgig

    jvgig TPF Noob!

    Joined:
    Sep 26, 2007
    Messages:
    326
    Likes Received:
    0
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    maybe some pics would help
     
  3. Bea

    Bea TPF Noob!

    Joined:
    Dec 13, 2007
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Location:
    Canada
    Good idea, I can arrange that.
     

Share This Page