HELP - Hot shoe not working in Manual Mode?

Discussion in 'Nikon Cameras' started by David Saylor, Sep 2, 2017.

Tags:
  1. David Saylor

    David Saylor TPF Noob!

    Joined:
    Sep 2, 2017
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    I have a D7200 and also several old manual Sunpak hot shoe flashes (before they were called speedlites). I use them with a flash trigger and it works fine as long as I am NOT in manual mode on the camera???? It works (fires the flashes) in A, S, P and even in Custom modes (U1 & U2), but in M the hot shoe does not trigger at all. Is it a setting or do I have a problem? This works fine on my D5200. Thanks for your help.


     
  2. KmH

    KmH In memoriam Supporting Member

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    41,403
    Likes Received:
    5,693
    Location:
    Iowa
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    You likely have a problem.
    Make sure the flash to D7200 connection isn't the problem.
     
  3. tirediron

    tirediron Watch the Birdy! Staff Member Supporting Member

    Joined:
    Jul 8, 2005
    Messages:
    42,486
    Likes Received:
    13,094
    Location:
    Victoria, BC
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    What happens if you put a flash in the hot shoe? Do you have access to a Nikon flash to try for comparison?
     
  4. john.margetts

    john.margetts No longer a newbie, moving up!

    Joined:
    Dec 3, 2015
    Messages:
    1,058
    Likes Received:
    263
    Location:
    Lincoln
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit


    If the flash works ok on another camera and works ok on this camera apart from M mode, it must be a setting in the camera, surely?
     

Share This Page