Flexaret Flash Sync Problem

Discussion in 'Medium Format & Large Format' started by Julian_N, Apr 9, 2008.

  1. Julian_N

    Julian_N TPF Noob!

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Can others edit my Photos:
    Photos OK to edit
    Hi there, Im new to the forum!
    Looks like a great place...Very Active!

    I just recieved a flexaret V from ebay, but the (Prontor-SVS) flash sync doesn't seem to be working.
    The flash sync arm locks in firmly at M, slightly at X, and at V it slides back towards the X setting. Could this be due to a buildup of grease?

    I tried testing the synchronization in the studio at University, but the camera would not fire the flash when connected via a sync cord on X mode.

    Cold the reason the flash is not firing be related to my first problem? Perhaps the contacts are dirty?

    I like to think of myself as a DIY type of guy. So if its not too hard to fix I would be keen to do it myself.

    Any input is greatly appreciated.
    Thanks
    Julian
     
  2. christopher walrath

    christopher walrath No longer a newbie, moving up!

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    1,265
    Likes Received:
    22
    Location:
    In a darkroom far, far away...
    Can others edit my Photos:
    Photos NOT OK to edit
    I would definitely clean those contacts, Julian. Then see what happens.
     

Share This Page

Search tags for this page
diy flexaret
,
flash flexaret
,
flash on flexaret
,
flexaret flash
,
flexaret synchro with flash
,

flexaret v flash sync

,
flexaret with flash
,
flexaret+flash